کلینیک تخصصی زنان، زایمان و زیبایی

دکتر مژگان شهاب الدینی- متخصص زنان و زایمان

ویار در بارداری

آیا حالت ویار در بارداری نشانه خوبی است؟

به طور کلی حالت تهوع در دوران ابتدایی بارداری نشانه خوبی است و بیانگر بالا رفتن هورمون‌های مورد نیاز برای بارداری سالم می‌باشد. طبق مطالعات انجام  شده، ویار در دوران در بارداری ارتباط مستقیم با وزن هنگام تولد و ادامه یافتن روند بارداری دارد. همچنین مطالعه دیگری نشان داده است که زنان مبتلا به تهوع و استفراغ در سه ماهه اول بارداری نسبت به زنان بدون این علائم کمتر در معرض خطر سقط جنین هستند. ویار تحت تاثیر هورمون گنادوتروپین جفتی انسان یا HCG ترشح شده از جفت می‌باشد. زنان باردار مدت کوتاهی پس از چسبیدن تخمک بارور شده به دیواره رحم شروع به تولید HCG می کنند. زنان مبتلا به تهوع شدید (hyperemesis gravidarum) سطح HCG بالاتری نسبت به سایر زنان باردار دارند. زنان باردار دوقلو یا چند قلو نیز سطح HCG بالاتری دارند و احتمال ابتلا به تهوع بیشتر است. به طور مشابه، استروژن، هورمون دیگری که در دوران بارداری افزایش می‌یابد، با افزایش شدت تهوع و استفراغ در دوران بارداری مرتبط است. ویار معمولا از هفته هفتم بارداری شروع شده و سپس با ورود به سه ماهه دوم، در ابتدای هفته چهاردهم به مرور کاهش می‌یابد.

راه های کنترل تهوع در بارداری

برای کاهش تهوع در بارداری سعی کنید موارد زیر را رعایت نمایید:

1- وعده های غذایی را کم حجم و به صورت مواد جامد و خشک مصرف نمایید.  خوردن غذاهای ساده مانند برنج سفید، نان تست خشک، یا یک سیب زمینی پخته ساده به جای غذاهای غنی‌تر و خامه‌ای‌تر توصیه می شود.

2- جهت جلوگیری از کاهش فند خون و فشار خون مادر باردار تعداد وعده‌های غذایی به حداقل 5 وعده اقزایش یابد.

3- مصرف زنجبیل در کنترل تهوع کمک کننده است. همچنین لیمو، یا نوشیدن دمنوش‌های زنجبیل و لیموناد می‌تواند به کاهش احساس تهوع کمک کند.

4- تهویه مناسب اتاق‌ها برای تنفس راحت‌تر می‌تواند کمک کننده باشد. اگر این موارد امکان پذیر نیست، زمانی را به بیرون رفتن اختصاص دهید تا هوای تازه بخورید.

در نهایت درصورتی که ویار شما قابل کنترل و تحمل نیست حتما به پزشک مراجعه نمایید.

برای مشاهده مقالات مجله پزشکی کلیک کنید

نظر بدهید

(0 نظر)

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *