در دوران بارداری چه غذایی نخوریم؟
در دوره حساس بارداری بهتر است به مواد غذایی که مادر در طی این دوران مصرف میکند بیشتر دقت کند. در این دوران تغذیه سالم در اولویت قرار دارد و بهتر است از میوهها و سبزیجات در برنامه غذایی خود استفاده کنید. دوران بارداری یکی از حساس ترین دوره های برای بانوان است؛ چرا که خوردن مواد غذایی مناسب و سلامتی بدن در این دوران هم برای مادر و هم برای جنین در حال شکل گیری از اهمیت بالایی برخوردار است.
غذاهای ممنوعه دوران بارداری
گوشت دودی: می تواند باعث سقط جنین، عفونت و مسمومیت غذایی شود.
تخم مرغ خام: به علت ابتلا به باکتری سالمونلا باید تخم مرغ حتما به صورت کامل پخته شود. مصرف روزانه تخم مرغ در دوران بارداری توصیه میگردد.
الکل: تحقیقات نشان میدهد که مصرف الکل در دوران بارداری منجر به مشکلات غیر طبیعی عصبی و جسمی در جنین میشود.
موادغذایی کنسروی: کنسرو تن ماهی به دلیل آلاینده بیسفنول، مقادیر زیادی جیوه در خود دارد که برای سلات جنین بسیار مضر و پر ریسک است.
علاوه بر اینکه مطالعات بسیاری اثرات مربوط به به این آلاینده را قبل از تولد نشان داده است. داده های پژوهشگران دانشگاه بوستون آمریکا نشان داده است که رابطه بسیاری بین بیسنفول ای و عملکرد تخمدان وجود دارد که همین امر نگرانی ها را افزایش داده است.
جگر: مصرف جگر به عنوان یک منبع غنی از ویتامین A به عنوان یکی از غذاهای ممنوعه دوران بارداری شناخته می شود. جگر به دلیل وجود انواع انگل در خود برای جنین آسیب زا می باشد.
تعذیه در دوران بارداری ممکن است ماه به ماه متفاوت باشد، به طور مثال کمبود فیبر دریافتی مادر خطراتی همچون یبوست، بواسیر و سرطان کولون را افزایش می دهد. علاوه برا این مصرف فیبر به اندازه کافی، منجر به جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و همجنین دیابت کمک می کند.
برای مشاهده سایر مقالات کلینیک تخصصی زنان و زایمان دکتر مژگان شهاب الدینی کلیک نمایید
نظر بدهید
(0 نظر)